Thursday, December 6, 2012

Begin With The End in Mind


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Alhamdulillah.. Ya ALLAH... 

Terima kasih Ya ALLAH ..

Ayuh bersama-sama kita 'ultimate' cangkir kita dengan taqwa, syukur, ikhlas dan redha kepadaNya..

Hari ni hari keempat (khamis - 13/9/2012) bagi sesi akademik 2012/2013. Masih panjang dan jauh lagi perjalanan nak bergelar mahasiswa/i (graduated) ni.. HUHU.. erm... act, itu ke yg ingin hajar ingin capai? of kos la, org belajar mesti nak lulus kan.. so readers! apa langkah yang blh kita ambil bagi menghadapi cabaran/ujian/halangan/hambatan/ ..? OPS! semuanya macam negatif jerk bunyinya.. Ya... jika itu yg readers lihat! Sebenarnya, apa yg kita fikir, apa yang kita rasa , itulah yang kita akan dapat.. Law of attraction. Likes attract likes..

Jom kita hadapi segala hambatan2 ini dengan ketenangan dan rasa syukur kepada Ilahi.. semua ini datang dariNya, Allah memberi ujian kepada kita kerana itu menandakan bahawa Allah juga rindukan kita. Betul.. di saat kita dalam kesusahan, Allah ingin melihat kita merintih dan terus merintih kepadaNya..  T_T.. readers yg disayangi.. kita adalah apa yang kita fikirkan.. 

utk mendapat apa yang kita fikirkan.. Begin with the end in mind! Ya!.. katakan.. readers nak dapat result 4.00 flat dalam final year nanti.. bermula dari sekarang readers dah perlu imagine '4.00'... imagine.... pejam mata, dan fokus pada apa yg readers inginkan.. hehe.. :) jadinya, mulai sekarang meh la kita imagine apa yg kita inginkan..hehehee..hajar dah nampak dah.. 2014.

ok, itu je yg saya nak share pada pagi ni.. .. Kita hanya merancang, dan ingatlah Allah itu Maha Perancang,dan perancangan Allah itu pasti lebih hebat utk kita. >.< Yakin dengan Janji Allah dan berdoalah kepadaNya.. nescaya Allah akan perkenankan doa hambaNya.. :)

Dan Tuhanmu berfirman : "berdoalah kepadaKu, nescaya akan AKU perkenankan bagimu. Sesungguhnya orang yang sombong tidak mahu menyembahKU akan masuk ke neraka Jahannam dalam keadaan hina dina" - Surah Ghafir : 60

Sayang readers kerana ALLAH..
Syukran.
Siti hajar Aliyais

Leave a Reply

 
 

Recent Comments

Followers

Love Is Cinta, I'm Sorry, Please Forgive Me, I Love YOU, THANK YOU
Cuteki greetings

Counselor To Be

Assalamualaikum warahmatullahiwabaratuh.

Salam sejahtera.

Dengan Nama Tuhan Yang Maha Esa, bersyukur kepada-Nya, kerana akhirnya blog 'Counselor To Be' telah berjaya ditubuhkan.

Tujuan penubuhan blog ini adalah untuk berkongsi ilmu tentang dunia kaunseling dan perjalanan hidup penulis dalam usaha untuk menjadi manusia yang lebih baik.

Semoga penulisan yang dikongsikan dan tercoret di dalam blog ini akan memberi kebaikan buat diri penulis dan pembaca.Kepada bakal kaunselor, terutamanya sahabat-sahabat Batch Realiti, semoga kita akan menjadi kaunselor yang hebat satu hari nanti.A Journey Of Thousand Miles Start With A Single Step! Siti hajar Aliyais

Bicara kaunseling